Skip to main content

17/4 18–20, F420, Stockholms universitet

Contemporary Czech Literature At Home and Its Reception Abroad. A quick overview of the Czech literary landscape after 2000. Föreläsning av Jaroslav Balvín. Samtal med Petra Hůlova och läsning ur hennes roman Allt detta tillhör mig

Petra Hůlova är född 1979 i Prag, där hon också är bosatt. Hennes debut Allt detta tillhör mig (Rámus 2011, översättning Sophie Sköld) belönades med priset för årets bästa tjeckiska bok och vissa kritiker misstänkte att hennes namn var en pseudonym för Jáchym Topol, som hon också har haft som mentor. Hůlova har utöver Tjeckien också varit bosatt i USA och Mongoliet. Hon har översatts till ett flertal språk och Allt detta tillhör mig har bland annat tilldelats pris för bästa översatta bok i USA.

Arrangörer: Slaviska institutionen, Tjeckiska ambassaden i Sverige och Tjeckiska centret.

Efter föreläsningen finns tillfälle att träffa Petra Hůlova och Jaroslav Balvín under postseminarium på plan 6, E-huset.

Lämna svar