Skip to main content

“Vilken förlust det är för en nation, ett folk och en läsekrets att en så fin författare som Květa Legátová inte kunde ges ut förrän den kommunistiska inre kretsen hade störtats i Tjeckoslakien. Men man kan tillägga: vilken rikedom för samma krets när hon då äntligen kan stiga ut ur de tystades krets och till och med belönas av den nya tjeckiska staten för sitt författarskap. Květa Legátová har språkets skönhet och konkretion i sin hand, hon skriver en prosa som är både poetiskt laddad och vackert konstruerad som berättelse. Det är ett privilegium att få läsa en sådan berättare (…)”

Läs hela Thomas Nydahls recension här!

“Iallafall, jag blev väldigt nöjd med min lilla bok – den är liten i formatet, och den var snabbläst. (…) Finfina miljöer och natur där uppe i bergen och fina teckningar av de enkla bondmänniskorna och kulturkrocken mellan dem och läkaren. Och hennes man? Åh, honom gillar man så mycket.”

Johanna Lindbäck skriver på Bokhora, läs mer här!

Lämna svar