Skip to main content

Första recensionen av Aspekts höstutgivning kom idag i Svenska dagbladet med rubriken “Tre högintressanta röster från Tjeckien”!

“En annan stad är en fängslande roman med flera överlappande betydelseskikt. I viss mån påminner den om latinamerikansk magisk realism eller om Lewis Carrolls böcker. Det kan också tyckas att romanen befinner sig i gråzonen mellan fantasy och science fiction. Men framför allt har den poetisk klang och filosofiskt djup. (…) Hakls dialoger är helt enkelt briljanta. De vassa, humoristiska replikerna korsar ofta varandra som svärdsklingor, men kan även kamouflera förträngda känslor eller gestalternas ömsesidiga önskan att nå fram till varandra. Kort sagt: Hakls text gnistrar och glimmar. (…) Med osminkat språk och snabbt berättartempo skildrar Rudiš undergroundmiljöer och avvikande gestalter, tar pulsen på dagens Berlin, ‘en stad som vill finna sitt förflutna av sten och bygga en framtid av glas’.”

Läs hela Jeana Jarlsbos recension här!

Join the discussion En kommentar

  • Harriet Lacksten skriver:

    Grattis till den fina och snabba recensionen av böckerna.
    Det här är verkligen 3 mycket spännande författarskap!
    Harriet Lacksten
    Internationella biblioteket

Lämna svar