Skip to main content

Elsa Swensons stiftelse vid Umeå stadsbibliotek har tilldelat Tora Hedin 2011 års stipendium för att hon under lång tid arbetat med att göra den tjeckiska litteraturen och kulturen mer känd i Sverige.
I motiveringen står det: “För ett levande kulturliv är det livsviktigt med impulser utifrån, inte bara från stora och välkända kulturer utan också från mindre språk- och kulturområden: Tora Hedins insatser som översättare, forskare och lärare ger viktiga bidrag till en rikare svensk och europeisk kultur.” Prisutdelning sker lördag 19 mars kl 11.00 i samband med Littfest 2011, då Tora också kommer att hålla ett seminarium med titeln “Aspekter på litteratur i Europa – översättning från små språk”.

Vi gratulerar till en synnerligen välförtjänt utmärkelse och ser fram emot ett spännande seminarium på årets Littfest i Umeå! Mer info om evenemanget här!

Join the discussion 2 kommentarer

Lämna svar