Skip to main content

Vi är väldigt glada över att det tycks och tänks om våra böcker i bloggosfären. I menyn till höger finns en rubrik med länkar till bloggrecensioner av Aspekts utgivning och här kommer ett axplock av årets inlägg!

MIchal Ajvaz: En annan stad

“En annan stad är en vidunderlig bok om vårt sätt att se på verkligheten, eller snarare på alla de hål som verkligheten har.”
Bokmania

“Michal Ajvaz En annan stad är en fantastiskt bra bok som öppnar upp en helt ny värld.”
Boktradition

“En bländande fantasi- och läsupplevelse!”
Kvarteret Ängeln

“Illustrationerna är lika vackra och gåtfulla som språket – och det är något magiskt och förtrollande över den här berättelsen som gör att man tvingas läsa, tvingas tränga in i en värld befolkad av dessa särpräglade människor, djur och händelser.”
Ingrids boktankar

Emil Hakl: Föräldrar och barn

“Föräldrar och barn är en charmig och anekdotspäckade dialog mellan en pappa född i Zagreb och hans son. (…) Mats Larssons översättning är av hög kvalitet och Hakls eget språk är vardagligt och fullt av ironier, goda historier och alltsamman präglas av ett gott humör.”
Nydahls occident

“Ironi varvas med humor varvas med allvar varvas med filosofi. Jag gillar det. (…) Ett extra plus får boken för de vackra illustrationerna av Anna Rex.”
Bokmania

Jaroslav Rudiš: Himmel under Berlin

“Det var längesedan jag läste en så okomplicerad och rak skildring av vad innebörden av det delade Tyskland egentligen var. Rudiš skoningslösa och ibland kyliga skildring av hur Muren och DDR-systemet åt sig ner i rälsen blir en kuslig illustration av det som numera är historia.”
Nydahls occident

“För mig som tåg- och Berlinnörd är det här den perfekta boken. Synd bara att den tar slut så fort. Men punkens berättelser är ju sådana. Intensiva, snabba och korta.”
Ännu en jävla bokblogg

Lämna svar