Skip to main content

“Jag häller upp, lägger mig på mattan. Jag ser för mig pappa, hur han ligger stödd på kuddar i rummet bredvid. I det här nerlusade kyffet, i det här råtthålet som jag borde ha lämnat för länge sen. Kranarna läcker, varmvattenberedaren droppar, fönstren är dragiga och jag hinner inte ens måla om. Jag ser hur jag kokar spagetti åt honom, hur jag matar honom. Hur det fastnar på hans haka. Hur jag sitter vid huvudändan och läser Morden på Rue Morgue för honom. Hur han tar varje tillfälle att desperat fly, eftersom han ser en djävul i mig. Att torka honom i baken och tvätta honom lär jag väl vänja mig vid…”
Läs fortsättningen här!

Tidigare avsnitt av den fristående fortsättningen på Emil Hakls roman Föräldrar och barn hittar du på sidan Regler för löjligt uppträdande i menyn till höger.

Lämna svar