Skip to main content

Jag dricker upp den hundratjugoandra koppen kaffe och tänder den trehundrafemtonde cigaretten. Jag sitter här i oasen och får inte somna, för jag har ett allvarligt problem med drömmar. Flygande drömmar. Jag flyger iväg till en plats och vaknar där. För det mesta är det inget problem att komma hem igen genom att ta en buss, ett tåg eller lifta, men jag har redan flugit ända till Polen en gång och nu har jag hamnat i Sahara. Jag dog nästan av törst, trots att jag gick och lade mig hemma i räddningsoverall med pass och ryggsäck fastsurrade vid ena armen. Vad skulle jag ta mig till på Mars? Jag har inte sovit på tolv nätter, men nu förlänger månen kokospalmernas skuggor igen. Jag hör mina egna snarkningar, och här som det i vanliga fall skulle kunna vara så vackert.

Översättning: Lova Meister

Lämna svar